Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Specifieke Coach / Therapievormen

Om op jouw hulpvraag zo goed mogelijk af te stemmen, kan er een keuze gemaakt worden om gebruik te maken van verschillende therapievormen en methoden. Hieronder lees je meer over wat deze precies inhouden.

ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie.

ACT leert je om te gaan met moeilijke gevoelens, gedachten en lichaamssensaties je in contact brengen met wat je écht wil doen met je leven (waarden) los van angsten, laag zelfbeeld, ziekte en pijn, rouw, verslaving, depressie etc., je haalbare doelen te stellen en er daadkrachtig voor te gaan ook al denk je dat je ‘het niet kan'.

ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten (Acceptance), remmingen weg te nemen, en je te richten op wat écht belangrijk is in jouw leven (Commitment).

Liquid Breath

Liquid Breath® is een ‘ontvangende adem’ als ultiem natuurlijk medicijn. Leer je adem ervaren als bron van leven en energie. Leer hoe je eenvoudig zelf meer rust, ontspanning, gezondheid en diepte creëert, voorbij ademhalingstechnieken. Je leert rusten in en via je adem. Relaxen in intensiteit. Ontdek de pure ‘magie’ van de adem. Een gevoel van ‘vloeibaarheid’. Voorbij woorden. Voelen = weten.

Een sessie is een reis van je hoofd terug in je lichaam en is zacht, inzicht gevend en diep ontspannend. Je leert te ontvangen door ‘toe te laten’, zodat spanning, pijn en emoties jou los kunnen laten.

Individueel of in kleine groepen, vip-groep ook mogelijk in overleg.

Acces Bars

 Acces Bars® is een in Amerika ontwikkelde methode waarbij door middel van een lichte aanraking van de 32 drukpunten op het hoofd, oude ballast eenvoudig wordt losgelaten. Hierdoor worden blokkades opgeheven en ontstaat er direct een diepe ontspanning op mentaal en emotioneel vlak.

Naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt een Bars® sessie ook verandering, op alle vlakken van het leven.

Door het opschonen en verwijderen, ontstaat er ruimte om meer te zijn en meer te ontvangen. Er komt letterlijk meer ruimte in het hoofd. 

Cliënten geven aan zich wekenlang energieker en meer ontspannen te voelen.

Mindfullness

Mindfulness helpt je in het NU intenser te beleven en je aandacht te richten op dingen die op dat moment gebeuren. In plaats van in gedachten te zijn en bijvoorbeeld te piekeren, heb je meer aandacht voor waar je echt mee bezig bent in het moment. Probeer bijvoorbeeld je aandacht maar eens te richten op je omgeving wanneer je aan het wachten bent. Met al je zintuigen: merk op wat je voelt, ziet en hoort. Op deze manier kom je meer in contact met je eigen ervaring en zo ook met jezelf.

Het kan je helpen om van specifieke klachten af te komen, bijvoorbeeld stress, een burn-out en spanningsklachten. Maar ook zonder directe aanleiding of specifieke klachten kan mindfulness je helpen. Minder afgeleid zijn en je meer op het heden richten kan helpen met je focus, concentratie waardoor je beter presteert en productiever te werk gaat. Maar ook helpt het je om meer te genieten.


Hypnose

Tijdens de hypnose raak je in een trance, zo maak ik contact met jouw onderbewustzijn. Die staat open voor positieve suggesties, we planten als het ware positieve zaadjes. Je volgt mijn stem, de stem die jouw verhaal vertelt en jouw wensen voor jezelf uitspreekt.

Tijdens de hypnose blijf je wakker, maar ben je lichamelijk en mentaal diep ontspannen. Tegelijkertijd ben je enorm gefocust op mijn stem en de instructies die ik je geef.

We Werken samen aan herstel, verlichting en verbetering. De positieve zaadjes gaan hun werk doen. Je bent nu in staat om je door de positieve stem te laten leiden. Hierdoor kun je breken met vaste patronen en negatieve gedachten. Je voelt ruimte in lijf en geest om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast kan hypnose andere therapievormen te versterken en/of aanvullen.

RTT

 RTT is een hybride therapie ontwikkeld door Marisa Peer. Het combineert principes van hypnotherapie, NLP, psychotherapie en cognitieve gedragstherapie en is speciaal ontworpen voor snelle verlichting van emotionele en fysieke pijn/patronen en leidt tot permanente resultaten.

Onze mind brengt ons altijd naar datgene wat ons bekend is en zal ons proberen weg te houden van -of vermijden- wat onbekend is. Dit verklaart waarom we altijd terugvallen in oude (destructieve) patronen.

Met RTT gaan we de reden achter dat oude patroon ontdekken, de connectie tussen reden en het patroon verbreken, en een nieuw positief patroon creëren dat wel voor je werkt.

CPSS

CPSS staat voor Chronisch Pijnsyndroom en Stress Methode

Verwerken van Chronisch pijn en stress veroorzaakt door trauma’s en fysiek en psychische klachten die langer dan 3 maanden bestaan.

NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Je leert hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.Old Pain 2 Go

Old Pain 2 Go zorgt ervoor dat oude pijn en spanning, die geen functie meer heeft wordt uitgeschakeld.

Deze methode kan toegepast worden bij mensen met chronische pijn die vaak te horen hebben gekregen dat ze er maar mee moeten leren leven of dat deze pijn niet te genezen is.